Bine ati venit in viitor! Un nou “nestemat” in coroana industriei audio High End.
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 1
 

Seria 800 Diamond nu a devenit mai buna din intamplare, ea a devenit mai buna prin perfectionare…

Noua serie 800 Diamond de la Bowers & Wilkins impune noi repere in domeniul performantelor audio ce pot fi de atinse de incintele acustice high-end. In cei peste 40 de ani de existenta, Seria 800 de la Bowers & Wilkins a reprezentat un adevarat standard dupa care se ghidau multi producatori din bransa. Acum, odata cu apropierea aniversarii de 50 de ani, Seria 800 Diamond rescrie regulile „jocului” si redefineste gradul la care poate fi perceput un spectacol muzical.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 2

Noua generatie 800 Diamond este rezultatul unui proiect inceput acum sapte ani, prin care s-a dorit ca ‘’cel mai bun sa devina si mai bun”. Cercetari laborioase combinate cu inginerii avansate si nenumarate ore de auditii cu “cele mai bune urechi” din domeniu, au produs o noua generatie de boxe, care plaseaza ascultatorul mai aproape ca niciodata de inregistrarea din studio.
Schimbarea fata de seria precedenta este atat de radicala, incat aproape toate componentele si subansablurile utilizate sunt diferite. Dupa cum a spus Directorul de Cercetare al companiei Bowers & Wilkins: “Acesta nu este un update al unui produs existent. Acesta este un produs complet nou. Una dintre putinele componente care s-au pastrat si in noua serie, este tweeterul Diamond.
Am ajuns la concluzia ca performanta oferita de acest material este inegalabila si este imposibil de imbunatatit”

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 3

Chiar daca dome-ul tweeterului a ramas acelasi, restul componentelor au fost reproiectate de la zero, ducand calitatea sunetului pe noi culmi si provocand o adevarata revolutie in domeniul tehnologiilor utilizate.
Schimbarile implica o multitudine de inovatii tehnologice, acustice si de constructie, care combinate la un loc, creeaza o experienta audio unica. Cea mai frapanta schimbare este transformarea difuzoarelor de medii.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 4

Noul material compozit utilizat la confectionarea membranei – Continuum, ofera proprietati acustice superioare Kevlar-ului, materialul care in toate generatiile seriei 800 era renumit pentru redarea extrem de naturala a frecventelor medii. Performantele in gama de frecvente joase au fost si ele imbunatatite considerabil, datorita noului con din Aerofoil, material care a permis o reducere la un nivel si mai mic a distorsiunilor, datorita geometriei sale speciale.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 19

Toate aceste inovatii revolutionare, combinate cu noua constructie a carcasei ce are acum o rigiditate mai buna, incinta tweeterului si cea a difuzorului de medii complet regandite, ce au acum un design asemanator unei turbine de avion, reprezinta o adevarata nirvana in domeniul calitatii audio.

 
Tehhnologii utilizate - TURBINA
 Asculta inregistrarea, nu rezonantele carcasei. Acest principiu sta la baza utilizarii incintelor separate pentru fiecare difuzor/gama de frecvente – tehnologie utilizata inca din 1979, cand s-a lansat prima generatie a Seriei 800.
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 5-1
Acum, datorita reproiectarii unitatii superioare (head unit), Seria 800 Diamond face performanta mai bine ca niciodata. Construita dintr-o singura piesa de aluminiu cu inele de ranforsare in interior, noua unitate este aproape in totalitate inerta la orice rezonante, ceea ce inseamna ca nu exista nicio colorare a sunetului redat.
 
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 6-1
 
Tehnologii utilizate - Tweeterele Diamond

Unele lucruri nu se schimba. In timp ce aproape toate componentele Seriei 800 au fost reinventate, elementul care a dat nume aceste serii, ramane neschimbat. Tweeterele noastre Diamond raman in continuare o tehnologie imbatabila ce ofera detalii acustice, naturalete si spatialitate care nu pur si simplu nu au rival.

Diamond: super-material
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 7

Proprietatile unice ale acestui material sunt apreciate si utilizate in domenii foarte specializate – de la neurochirurgie pana la Acceleratorul de Particule construit la Centrul European de Cercetări Nucleare. Raportul sau unic dintre rigiditate si greutate, fac din el un material perfect pentru constructia tweeterelor. Dezvoltat special pentru Seria 800 Diamond, dome-ul reuseste sa atinga frecvente de 70 khz, oferind astfel o claritate supebra.
In conditii naturale, un diamant se formeaza timp de doua miliarde de ani, la temperaturi vulcanice si presiuni seismice.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din fericire, stiinta moderna a gasit o solutie de a scurta acest proces indelungat. Utilizand depunerea chimica din vapori, dome-urile diamond sunt „cultivate” ca niste cristale in furnale supraincalzite in conditii de laborator, urmand ca apoi sa ia forma perfecta pentru un dome de tweeter, prin taiere.


Tehnologii utilizate - Carcasa Tweeerului
Rezonantele si vibratiile sunt principalul obstacol in calea unui sunet de calitate. Pentru a minimiza vibratiile este nevoie de materiale cat mai rigide. Pentru tweeterul Seriei 800 Diamond, am creat cea mai rigida incinta de pana acum. Acesta este montat intr-o carcasa de aluminiu masiv, pe o perna de gel care il decupleaza si izoleaza de orice fel de rezonante. Rezultatul? Detalii „crocante” si un nou nivel de perceptie a unui spectacol muzical.
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 9Bowers Wilkins 800 D3 Romania 10

Tehnologii utilizate - Membrana din Continuum
Timp de decenii, am fost convinsi ca niciun alt material nu poate atinge perfomantele Kevlar-ului la difuzoarele de medii. Insa dupa 8 ani de cercetari laboriase, am venit intr-un final cu ceva si mai bun. Datorita constructiei sale compozite, membrana din Continum previne tranzitiile bruste si necontrolate care pot afecta performantele unui difuzor convetional. Rezultatul – medii mai deschise, mai neutre... si un salt urias in domeniul constructiei de difuzoare.

Gratie simularilor si modelarilor efecutate pe computer, sasiul difuzorului de medii a fost complet revizuit. Noul sasiu este mai rigid si mai inert, in timp ce suspensia optimizata reduce vibratiile nedorite la minim.
Bowers Wilkins 800 D3 Romania 11Bowers Wilkins 800 D3 Romania 12


Tehnologii utilizate - Sistemul Matrix

Sistemul Matrix reprezinta coloana verterbala a boxelor Bowers & Wilkins. Avand o structura asemanatoare celei utilizate in constructia de nave, aceasta consta in montarea unor panouri de rigidizare atat pe orizontala cat si pe verticala, structura inerta care ofera o rigiditate sporita. Pentru noua Serie 800 Diamond, am introdus o varianta regandita a sistemului Matrix. Panourile din MDF au fost inlocuite cu cele din lemn stratificat, mai subtiri, fiind adaugate si elemente metalice pentru a intari si mai mult zonele vulnerabile. Asa a rezultat cel mai rigid sistem Matrix pe care l-am construit vreodata.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 13 Bowers Wilkins 800 D3 Romania 14

 

 

Tehnologii utilizate - Noua Carcasa
Cand am gandit forma ideala pentru carcasa Seriei 800 Diamond, am realizat-o in forma de U. Acum insa, in locul incintei cu partea frontala plata si partea din spate curbata, am construit o carcasa cu partile frontale si laterale in forma de curba continua, fixate impreuna cu o singura piesa de aluminiu masiv, ce are rolul de coloana vertebrala a boxei. Mai putine elemente imbinate inseamna o rigiditate sporita si o structura mai inerta, iar partea frontala curbata inseamna mai putine reflexii nedorite si o dispersie mai buna a sunetului.

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 15-1 Bowers Wilkins 800 D3 Romania 16


Tehnologii utilizate - Postamentul
O boxa de calitate necesita o baza/fundatie solida. Mutand toate crossoverele din postament in carcasa principala a boxei, am putut crea o noua fundatie pentru seria 800 Diamond, mai stabila ca niciodata in fata oricaror rezonante. Construita dintr-o piesa solida de aluminiu, cu o greutate de aproximativ 35 kg, aceasta imbunatateste stabilitatea prin coborarea centrului de greutate si contrabalansarea greutatii unitatii superioare (head unit).

Bowers Wilkins 800 D3 Romania 18

 

 

 

 

 

In postamentul modelelor mai mari din Seria 800 existau montate roti care permiteau o manevrare mai usoara a boxelor . Insa odata pozitionate, pentru montarea spike-urilor era nevoie de multa indemanare. Acum, odata cu introducerea noului postament, aceasta problema a fost rezolvata foarte elegant. Odata pozitionate, spike-urile pot fi ridicate sau coborate prin simpla rotire a unei chei de tip fluture montate direct in postament.


Bine ati venit in viitor!
Seria 800 Diamond schimba regulile jocului in materie de inovatii tehnologice.

Va asteptam in showroom sa va convingeți. Programări la 0736347047.